توصیه های مسئول گروه مهندسی بهداشت محیط به دانشجویان در زمینه پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در محیط های آموزشی و خوابگاه ها

دکتر نظام الدین منگلی زاده مسئول گروه مهندسی بهداشت محیط در گفتگو با روابط عمومی دانشکده بهداشت اوز، درباره رعایت نکات بهداشت فردی و محیطی توسط دانشجویان در زمان بازگشایی دانشگاه ها و خوابگاه های دانشجویی از ۱۷ خرداد اظهار داشت: علیرغم رعایت پروتکل های بهداشتی بازگشایی دانشگاه و خوابگاه ها توسط دانشگاه های مختلف، نتیجه نهایی اقدامات پیشگیرانه به رعایت بهداشت فردی توسط دانشجویان در خوابگاه ها و محیط های آموزشی بستگی دارد. لذا تمامی دانشجویان محترم برای پیشگیری از هر گونه ابتلا به بیماری کووید ۱۹، ملزم به رعایت نکات زیر هستند:

۱- به منظور پیشگیری از انتقال ویروس، از هرگونه دست دادن با یکدیگر پرهیز کنید.

۲- برای جلوگیری از انتقال بیماری از طریق دراپلت های (قطره های) حاوی ویروس، حتما در محیط های آموزشی از ماسک استفاده نمایید. پس از استفاده از ماسک، بدون لمس نمودن قسمت خارجی ماسک (محل فیلتر کردن هوا که باعث تجمع ویروس ها می شود) آن را به شکل صحیح از صورت خارج و در سطل زباله درب دار دفع کنید.

۲- برای جلوگیری از پخش ویروس، هنگام عطسه یا سرفه از دستمال کاغذی یا آرنج استفاده کرده و دستمال کاغذی خود را حتما در سطل زباله بیاندازید.

۳- با توجه به امکان آلوده بودن سطوح (از قبیل دستگیره درها، وسایل و غیره) دست های خود را به صورت مرتب و به شکل صحیح با آب و صابون بشویید.

۴- از وسایل مشترک مانند ظروف، بطری، میوه و خوراکی ها و … استفاده نکنید.

۵- بعد از مراجعه به محیط آموزشی های آموزشی یا فعالیت هایی که امکان آلودگی با ویروس را داشته اید، حتما حمام نموده و لباس های آلوده را شسته یا به شکل مناسب بگهداری کنید.

۶- سطوح مشترک را با مواد توصیه شده مناسب گندزدایی نمایید ( برای اثربخشی بهتر اجازه دهید ماده گندزدا به مدت ۱۰ دقیقه روی سطوح باقی بماند).

۷- در طول روز چندین بار پنجره ها را به مدت کافی باز کنید تا تهویه هوا به شکل مناسبی انجام گیرد.

۸- رفت و آمدهای غیرضروری به بیرون را محدود کنید و جز در موارد بسیار ضروری از خوابگاه خارج نشوید. فراموش نکنید ما مسئول سلامتی خود و دیگران هستیم.

۹- در صورت تهیه مواد غذایی ( لزوما از مواد غذایی بسته بندی شده استفاده نمایید) حتما آنها را گندزدایی نمایید.

۱۰- وسایل روزانه همراه در محیط های آموزشی در کمد اختصاصی قرار داده و از تماس آنها با دیگر وسایل جلوگیری نمایید.

۱۱- کفش ها را در بیرون از اتاق ها نگهداری کنید تا آلودگی های احتمالی وارد فضای داخلی اتاق ها نشود.

۱۲- با  توجه به امکان ایجاد آلودگی از طریق وسایل مشترک، از رخت آویزهای اختصاصی استفاده نمایید.

۱۳- با وجود تجدید دیدار پس از ایام دوری از همکلاسی ها، خواهشمندست از تجمع و برگزاری دورهمی در اتاق ها خودداری کنید. فراموش نکنید ما با یک بیماری واگیر روبرو هستیم که حیات آن به وجود میزبان بستگی دارد. پس هر کدام از ما می توانیم یک ناقل باشیم.