پیام تبریک دکتر حیدر محمدی مدیرگروه رشته بهداشت حرفه ای و ایمنی کار به مناسبت روز جهانی وایمنی و بهداشت حرفه ای

به نام پرودگار هستی

امروز ۲۸ آوریل روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای است و ما نیز به تبعیت از جامعه جهانی این روز خجسته را گرامی می داریم. اینجانب به عنوان یکی از اعضای کوچک جامعه بهداشت حرفه ای کشور، این روز را به تمام دست اندرکاران ایمنی و بهداشت در جای جای میهن اسلامی تبریک و تهنیت عرض می کنم. در نامگذاری مناسب ها یک فلسفه دو بعدی نهفته است:

فلسفه اول: سپاسگزاری و تکریم تلاش های یک قشر به منظور انگیزش آنان و تایید اهمیت نقش آنان در جامعه

فسلفه دوم: یادآوری رسالت ها که فراموش نشود آنچه بر دوش ماست.

لذا از سال ۲۰۰۲ سازمان جهانی کار با معرفی یک شعار جهانی کشورهای عضو را بخشی از برنامه های ایمنی و بهداشت خود را برمبنای تحقق آن پایه ریزی نمایند. در شروع سال ۲۰۲۰ از شعار روز جهانی ایمنی و بهداشت به نام ” خشونت و آزار و اذیت در محیط کار، تهدیدی مهم و مستمر برای سلامتی و ایمنی کارگران و بهره وری و اعتبار سازمانی” رونمایی شد. لیک با همه گیری جهانی کرونا، سازمان شعار خود را به اهمیت بهداشت حرفه ای در پیشگیری از این بیماری تغییر داد: ” همه گیری جهانی را متوقف کنیم. ایمنی و بهداشت حرفه ای می تواند جان انسان ها را نجات دهد”.

با فروکش نمودن التهابات روانی ناشی از کرونا و آغاز فعالیت مشاغل و کسب و کارهای مختلف الگوی ابتلا به این بیماری نیز تغییر خواهد نمود و اهمیت شاغلین بیش از پیش آشکار خواهد شد. لذا پروتکل های پیشگیرانه از جمله لزوم اجرای فاصله گذاری در مشاغل مختلف، نظارت بر تامین و استفاده از تجهیزات حفاظت فردی مناسب، نظارت بر کارگاه های خانگی تولید ماسک و لوازم حفاظتی و تست آنها، اصلاح رفتارهای ناایمن، تقویت فرهنگ ایمنی و بهداشت و غیره از اهم فعالیت های متخصصین ایمنی و بهداشت خواهد بود.

همچنین به رسم ادب درود می فرستیم بر روح پاک شهدای مدافع سلامت در کادر درمان و بهداشت. به رسم سپاس ارج می نهیم جانفشانی های مدافعان سلامت از جمله نیروهای بهداشتی را در خلق حماسه عظیم طرح غربالگری کشوری. اگرچه گلایه ها همواره بر آن است که سایه ها و کسوف تبعیض بر رویت خورشید بهداشت در آسمان کشور ما سایه افکنده اند، لیک امروز فرصت گلایه ها نیست و می طلبد که با تشریک مساعی و اشتراک گذاری تجربیات به رسالت های خود در جبهه بهداشت کشور، جامه عمل بپوشانیم.